Competiția și, implicit, cecul în valoare de 100.000 euro au fost câștigate de Bella Santiago, o filipineză din echipa Deliei.

În finală, ea a trebuit să treacă de Doinița Ioniță și Ioana Bulgaru, din echipa lui Ștefan Bănică, și de Cristian Moldovan, din echipa Carla’s Dreams.

Acordarea marelui premiu concurentei din Filipine nu a fost pe placul fanilor emisiunii. Aceștia au luat cu asalt pagina oficială X Factor, acuzând jocuri de culise.

„A câștigat în detrimentul a 3 copii ce abia s-au apucat de cântat … nu pentru că ar fi fost mai bună neapărat , dar experiența s-a văzut . Nu a cântat extraordinar, nici foarte rău , doar decent. Piesele alese cu grijă ,fără să o pună în dificultate, în timp ce Cristi a avut parte de un duet nefericit cu Nicole iar Doinița de unul dezastruos ca și alegere muzicală cu Luminița Anghel.

Pentru mine, Cristina a fost X Factorul de anul ăsta! Bella a fost impusă de către tot ce înseamnă X Factor sa fie votată. Asta dacă a fost atât de votată, cea ce nu cred”, sunt doar cateva dintre comentariile celor nemultumiti de prestatia Bellei Santiago.

Însă marele câștigător X Factor a avut parte și de reacții pozitive:

„Măcar Bella a zis că se simte româncă și România e casa ei, dar când Cezar Oatu a fost la X Factor UK, la a doua audiție a zis că e din Italia, așa că ce mai vorbim care de unde e …a meritat clar Bella.”

Bella Santiago s-a mutat în România în anul 2016 pentru a-și urma visul de a deveni cântăreață și a reușit să-i impresioneze cu vocea sa pe toți cei care au ascultat-o. Unul dintre cei care a crezut din prima în talentul său a fost solistul trupei Jukebox, alături de care a participat la Selecția Națională Eurovision 2018, cu piesa „Auzi cum bate”. Cei doi au fost la doar un pas de a ne reprezenta țara la Eurovision.