Compania franceză Schneider Electric a încheiat, recent, un parteneriat la nivel global cu Renault care vizează dezvoltarea infrastructurii necesare vehiculelor electrice, inclusiv în ţara noastră. “Vrem să asigurăm infrastructura pentru maşinile electrice din România, a declarat Saulo Spaolanse, preşedinte Schneider Electric România.

Spaolanse a estimat că în ţara noastră circulă opt milioane de maşini, deşi conform datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor nu sunt decat 5,42 milioane unităţi, din care 20% în Bucureşti.

Acesta a declarat că numărul autovehiculelor din România se va dubla în 10-15 ani, iar 15% din maşinile noi vor fi modele electrice.
La începutul acestei luni, Renault România a anunțat semnarea unor acorduri cu Electrica, Schneider Electric şi Siemens, în vederea dezvoltării în parteneriat a infrastructurii necesare vehiculelor electrice în România. Deocamdată, prima etapă constă doar în înfiinţarea unei echipe comune de lucru. Compus din experţi din partea Renault şi reprezentanţi ai celor trei companii, grupul de lucru mixt va dezvolta în următoarele trei luni un plan complet şi viabil pentru implementarea şi întreținerea rețelei de încărcare pentru vehiculele electrice.
“Noi vom oferi staţiile de încărcare, iar electricitatea va fi oferită de Electrica”, a afirmat Spaolanse.  ”Noi oferim mai multe modele de staţii de încărcare, pentru acasă, cu timp de încărcare de 8-10 ore, pentru companii sau shopping mall-uri, cu timp de încărcare de 2-3 ore şi staţii foarte rapide pentru situaţii de urgenţă care încarcă bateria maşinii până la 80% în doar 15 minute”, a adăugat Spaolanse.
Cele mai mari investiţii necesare derulării proiectului în ţara noastră vor aparţine autorităţilor, alături de Renault, potrivit lui Spaolanse.

Schneider Electric a inaugurat primul Centrul de relaţii cu clienţii în Bucureşti
Compania franceză Schneider Electric, prezenta în ţara noastră de 14 ani, a inaugurat primul centru de relaţii cu clienţii în Bucureşti pentru divizia sa de IT.

Centrul din România va gestiona relaţia cu clienţii APC by Schneider Electric din Europa, răspunzând solicitărilor venite din Franţa, Italia, Spania, Germania, Olanda, Elveţia, Austria, Belgia, Luxemburg, Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, România, ţările Adriatice, Israel. În prezent Centrul regional de relaţii cu clienţii numără 44 de angajaţi.

Schneider Electric este activă în peste 100 de ţări, are peste 110.000 de angajaţi și a realizat, în 2010, venituri din vânzari în valoare de peste 19,6 miliarde de euro.