Liviu Dragnea a revenit în forţă în viaţa politică, luni, iar unul dintre subiectele de dezbatere a fost starea sa de sănătate. Președintele PSD nu este singurul lider politic care a ales să nu se trateze la un spital de stat. Pe vremea când era președinte, Traian Băsescu a preferat chiar să plece la Viena pentru a se opera de hernie de disc. Decizia a stârnit multe comentarii la vremea respectivă, mai ales că medicii români ii pregătiseră chiar și sala de operație. Pe atunci președinte al României, Băsescu a renunțat la intervenția pregatită la Spitalul Universitar la sfatul comisiei medicale constituite la nivelul Ministerului Sănătății. Și Victor Ponta s-a dus în Turcia, pe vremea când era premier, să meargă în Turcia pentru o operaţie la genunchiul stâng, la care s-a accidentat în urma unui meci de baschet.

Luni, Liviu Dragnea a revenit în atenţia presei cu propriile explicaţii pentru problemele de sănătate din ultima vreme, după ce, mai multe zile, vocea sa a fost Codrin Ştefănescu. Acesta a spus că a ales să se trateze la un spital privat din Bucureşti deoarece „eu urmez medicul şi nu are legătură că este spital privat sau de stat”, explicând că s-a internat la Sanador pentru că acolo lucrează medicul neurochirurg Marius Catană, cel care a operat-o și pe iubita lui,  Irina Tănase.

„În legătură cu spitalul privat, în primul rând e un spital românesc, cu capital 100% românesc. Eu așa am făcut toată viața și asta recomand tuturor: eu urmez medicul. Un medic foarte bun, un medic care a reușit o intervenție foarte grea la Irina și acolo mi s-a recomandat să merg (…) Este vorba despre doctorul Catană și pe această cale îi mulțumesc încă o dată și public. Respect medicii și cadrele Spitalului Militar, dar când eram în Teleorman, cu toate că puteam să merg la orice medic din țară, am mers mereu la doi medici de acolo”, a spus Liviu Dragnea.

Dragnea a continuat explicaţiile şi a dezvăluit motivul pentru care nu a ieşit public să dea declaraţii cu privire la starea sa de sănătate.

„În legătură cu comunicarea, poate greşesc sau nu, habar nu am, dar nu cred că şi nici nu am vrut să fac din asta un caz naţional. O consider o chestiune, totuşi, personală. Un alt motiv a fost că nu am vrut să tulbur activitatea spitalului de acolo”, a declarat liderul PSD luni.

Dragnea a fost toată săptămâna internat în spital, din cauza unor probleme de sănătate la coloana vertebrală. Acesta a trecut prin mai multe investigaţii medicale, inclusiv RMN, în spitalul Sanador din Bucureşti, după ce a acuzat dureri mari de spate în timp ce ţinea un discurs în Dâmboviţa. Apropiaţi ai liderului PSD au anunţat atunci că medicii i-au spus că suferă de hernie de disc. Cu toate acestea, şeful PSD ar fi refuzat să se opereze până la această oră.