Dispozitivul NX3000 dispune de un puternic senzor APS-C CMOS de 20,3MP, viteză aobturatorului de 1/4000 și fotografiere în rafalăla 5 cadre pe secundă, pentru a surprinde imagini clare, oricând, de oriunde.

Pentru selfie, Samsung NX3000 dispune de un Display Flip-up de 3.0-inchi cu Wink Shot. Prin simpla deschidere a ecranului și încadrarea feței în ecran, utilizatorii pot porni aparatul și surprinde selfie-ul perfect printr-o singură mișcare, fără probleme.
La fel ca toate camerele SMART lansate recent, funcțiileTag & Go integratecu ușurință permit partajarea imaginilor cu conectivitate Wi-Fi și NFC de ultimă oră. Tag & Go permite utilizarea caracteristicilor avansate de conectivitate precum Photo Beam, Remote Viewfinder Pro și Mobile Link.

NX3000 va fi disponibil în nuanțele Alb, Negru și Maro și va fi echipat cu noulobiectiv OIS ED Power Zoom F3.5-5.6 de 16-50mm. Obiectivul puternic, compact și ușor permite fotografierea facilă, precum și surprinderea unor detalii spectaculoase în fiecare cadru. În plus, cu obiectivul Power Zoom de 16-50mm, utilizatorii pot controla funcția de zoom a camerei direct de pe telefonul mobil. Practic, Remote Viewfinder Pro le permite să dea frâu liber creativităţii.