La evoMAG, Samsung Galaxy S5 este disponibil în trei nuanţe: alb, albastru şi auriu, iar primele telefoane vor ajunge la clienţi începând cu 10-11 aprilie.

“Pentru moment, modelul disponibil la precomandă este cel de 16 GB, însă în perioada următoare va putea fi comandat şi cel în varianta de 32 de GB’’, a declarat Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.ro. Samsung Galaxy S5 este disponibil la evoMAG la preţul de 3.159 lei.

“În 2013 evoMAG a vândut peste 5.500 de telefoane mobile, în creştere cu peste 20% comparativ cu anul anterior. Cât priveşte 2014, estimăm că vom înregistra vânzări net superioare celor de anul trecut, în condiţiile în care piaţa de telefoane mobile ar putea creşte cu maximum 40%”, a mai spus Mihai Pătraşcu, menţionând că principalii factori de creştere sunt preţul tot mai accesibil al smartphone-urilor, lansările tot mai dese ale producătorilor şi dezvoltarea companiilor de categoria B care aduc pe piaţă produse de o calitate tot mai bună, dar la preţuri mai mici.

În perioada următoare, evoMAG va pune la dispoziţia clienţilor şi celelalte modele nou lansate la ediţia din acest an a Mobile World Congress, cum ar fi primele telefoane Nokia cu sistem de operare Android, sau noile modele de la Sony, LG, HTC şi Huawei. Demersul evoMAG este cu atât mai important cu cât durata de folosire a unui telefon mobil scade. Astfel, în prezent, în România, durata de folosire a unui telefon mobil este, în medie, de aproximativ un an de zile, cu tendinţă de scădere. Spre comparaţie, în ţările din vestul Europei, un smartphone este schimbat, în medie, după 6 luni de utilizare.

La Orange, Samsung Galaxy S5 este disponibil la preţul de 700 de euro fără abonament. Abonamentul cel mai ieftin costă 249 de euro – Pantera 55. Cu abonamentul Pantera 44, preţul creşte la 300 de euro. Abonamentele sunt pe doi ani.