„Datorită creșterii interesului pentru un stil de viață sănătos și pentru accesoriile smart, tot mai mulți oameni sunt în căutare de modalități prin care să își poată monitoriza obiceiurile zilnice. Bio-procesorul Samsung, care poate procesa cinci semnale biometrice diferite, este cel mai versatil cip de monitorizare a activității fizice și a sănătății disponibil la momentul actual și va ajuta la dezvoltarea de noi produse inovatoare pentru clienții noștri,” a declarat Ben K. Hur, vicepreședinte Marketing, System LSI Business, Samsung Electronics.

Bio-procesorul Samsung este primul cip all-in-one disponibil pentru monitorizarea sănătății. Integrând tehnologii precum AFE (Analog Front Ends), MCU (unitate microcontroller), PMIC (circuit integrat de management al energiei), DSP (procesor de semnal digital) și memorie eFlash, cipul poate procesa și citi diverse semnale biologice fără a avea nevoie de nici o componentă externă. În plus, inovatorul bio-procesor are dimensiuni reduse, ocupând un sfert din spațiul pe care l-ar ocupa toate componentele separat, oferind astfel mai multe opțiuni de design pentru dispozitive.

Dacă în trecut era o provocare ca accesoriile smart să poată măsura pulsul, în prezent se așteaptă ca acestea să poată oferi date relevante despre diverse activități fizice. Pentru a răspunde acestei cereri, Samsung a creat bio-procesorul astfel încât să integreze mai multe funcții, incluzând analiza impedanței bioelectrice (BIA), fotopletismograma (PPG), electrocardiograma (ECG) și răspunsul galvanic al pielii (GSR), într-o singură soluție care măsoară astfel grăsimea corporală, masa musculară, ritmul cardiac, temperatura pielii și nivelul de stres. Mai mult, îmbinarea acestor date poate da naștere unor noi moduri de utilizare.

Bio-Procesorul Samsung a intrat în producția de masă și va fi disponibil în dispozitivele de fitness/sănătate în prima jumătate a anului 2016.