Produsă în totalitate manual, folosind metode traditionale, Armand de Brignac este o şampanie franţuzească produsă de celebra familie Cattier, care deține și cultivă încă din anul 1763 podgorii în terroir-ul Montagne de Reims, aflat în regiunea  franceză Champagne.
Procesul de producție este supervizat de patriarhul Jean-Jaques Cattier și fiul sau, Alexandre Cattier, impreună cu o echipa de 8 artizani. "În fiecare an, eu şi fiul meu Alexandre vizităm cele mai bune podgorii aflate în trei dintre cele mai faimoase terroir-uri din regiunea Champagne (…).Din podgoriile clasificate Premier Cru sau Grand Cru selectăm doar strugurii al căror caracter şi a căror calitate ne vor permite să creăm acest cuvée special: un amestec rafinat de trei recolte distincte, reprezentând echilibrul perfect între putere şi delicateţe", a precizat Jean-Jaques Cattier. El a mai povestit că presarea strugurilor se face cu o presă tradițională Coquart și că se reține doar prima parte din sucul stors, pentru o puritate mai mare, care este apoi amestecat cu cel obţinut din două recolte anterioare de preparate prin aceleaşi metode. Sticlele sunt apoi lăsate la învechit timp de cel puţin 3 ani în cramele Cattier, considerate unele dintre cele mai adânci din regiunea Champagne, ceea ce garantează un proces de învechire lent. În etapa finală a procesului de îmbătrânire, fiecare sticlă este răsucită manual, tehnică rar folosită în prezent, iar dopul este îndepărtat manual de către un artizan, permiţând astfel sedimentelor să cadă. "În final, adaugăm şampaniei Armand de Brignac un "liqueur de dosage" pe care îl învechim în butoaie de stejar din regiunea Burgogne pentru a da suflet amestecului", a povestit Jean-Jaques Cattier.
Și ambalarea șampaniei este o artă în sine: se folosește un vas auriu opac (argintiu, respectiv roz-auriu pentru sortimentele Blanc de Blancs şi Rosé), decorat cu etichete din cositor lucrate manual. "Scopul final este să oferim ceva cu adevărat luxuriant, justificat de evenimentele care au loc o singură dată în viaţă şi la care şampania este adesea prezentă. Armand de Brignac nu este menit să eclipseze un eveniment, ci să îl aniverseze cu un toast demn de aceste momente deosebite", a adăugat Jean-Jaques Cattier.
Armand de Brignac este singura şampanie cotată cu 98 de puncte din 100 posibile, fiind şampania preferată a unor celebrități precum Jay-Z, George Clooney şi Leonardo di Caprio.