Salariile și pensiile din sistemul public, înghețate!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a punctat că împrumuturile prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență vor cauza „înghețarea salariilor și pensiilor din sistemul public.”

„Nu știu dacă ei au aflat, dar există legea 69/2013, este o lege în vigoare. În cazul în care datoria publică se încadrează între 45-50%, Ministerul de Finanțe trebuie să prezinte un raport în Guvern cu măsurile pe care le vor lua pentru a scădea datoria publică.

Dacă vom ajunge la o datorie publică între 50% și 55%, asta se va întâmpla dacă venim cu tot împrumutul de 15 miliarde din Programul Național de Redresare și Reziliență. Mai mult, acest procent duce la înghețarea salariilor și pensiilor din sistemul public. Trebuie să prezinte situația românilor, să li se spună de ce dorim să se împrumutăm.

Dacă ajungem la o datorie publică între 55-60% vom ajunge la înghețarea tuturor cheltuielilor cu asistența socială. Asta ne va aduce în anul 2021 acest Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Guvernul vrea să reformeze total sistemul de pensii

Anterior, Ciolacu a vorbit despre documentele făcute publice joi seară de Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, care a declarat că a făcut rost de propunerile făcute de Guvernul Cîțu chiar de la Comisia Europeană.

„Deși nimeni nu le-a cerut-o, Guvernul Cîțu a transmis la Bruxelles că intenționează să nu mai aplice legea care prevede mărirea pensiilor, că va desființa pensia anticipată, că va mări vârsta de pensionare, dar și vechimea în muncă necesară pensionării!

Acum înțelege toată lumea de ce insistăm să vină în Parlament să își asume clar în fața românilor ce nenorociri au de gând să facă cu adevărat sub masca PNRR?!

PSD se opune categoric acestor intenții! Și vom folosi toate mijloacele legale pentru a stopa ”reformele” criminale împotriva românilor!”, a scris Marcel Ciolacu vineri pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu