A fost haos vineri seara în Capitală, în urma ploilor torenţiale şi chiar a grindinei ce s-a înregistrat în anumite momente!

Avertisment prin sistemul RO-ALERT

Bucureştenii au fost avertizaţi prin sistemul RO-ALERT de Codul portocaliu ce s-a înregistrat între orele 18:10 şi 19:00.

“Evitaţi deplasările şi luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie”, scria în mesajul respectiv, ce a ajuns pe telefoanele multor locuitori din Capitală.

Ca la fiecare ploaie mai puternică, au fost şi zone care s-au inundat imediat. Spre exemplu, în cartierul Tineretului, apa a depăşit chiar şi 30 cm în anumite zone, relatează g4media.ro.

Mesajul celor de la ISU Bucureşti

“Până în acest moment, ca urmare a Codului meteo portocaliu, în Bucureşti au fost înregistrate 9 cazuri, după cum urmează:

  • 5 acumulări de apă în subsolul clădirilor, curţilor sau carosabil
  • 4 copaci căzuţi pe carosabil.

Nu au fost înregistrate victime”, a transmis şi ISU Bucureşti, în jurul orei 19:00.

Cod portocaliu de ploi, grindină şi vânt puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri, 11 iunie, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de averse valabilă pentru Municipiul Bucureşti până la ora 18:10, ea fiind ulterior prelungită până la ora 19:00.

În Capitală se vor semnala averse care vor depăşi 25…30 l/mp – îndeosebi în estul şi sud-estul municipiului, grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, a fost mesajul transmis vineri de meteorologii ANM.