Laura Codruța Kovesi este prinsă la mijloc în cadrul negocierilor, dure ca întotdeauna, dintre Parlamanetul European și Consiliul UE. Potrivit unor surse citate de realitatea.net procedura de numire a fostului șef DNA în funcția de procuror șef al Parchetului European a fost amânată.

A treia rundă de negocieri PE-Consiliul UE pentru postul de procuror-şef european, la care candidează Laura Codruța Kovesi, fosta şefă a DNA, s-a terminat cu o nouă „remiză”.

Negocierile între Parlamentul European şi Consiliul UE se impun pentru că Parlamentul European a optat pentru Laura Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european, în timp ce votul indicativ din Consiliul UE a fost favorabil candidatului francez, Jean – Francois Bohnert (şeful Parchetului din oraşul Reims), Kovesi fiind pe locul al doilea.

Echipa de negociere a PE este formată din trei persoane: Claude Moraes (S&D, Marea Britanie), preşedintele comisiei LIBE Ingeborg Grassle (PPE, Germania), preşedinta comisiei CONT, Judith Sargentini (Verzi, Olanda).

Traian Băsescu amintea, într-o postare pe Facebook, faptul că negocierile PE-CE sunt întotdeauna foarte dure și șansa ca PE să se impună este sub 2%.