Compania CS Vision a lansat astăzi în ţara noastră prima masă multitouch similară cu Microsoft Surface, masa lansată de americani în urmă cu doi ani.

„Nu pretindem ca am inventat roata în România. TomTouch este primul producător de suprafaţă multitouch din ţară. În plus, spre deosebire de masa celor de la Microsoft care are dimensiuni standard, noi putem produce masa la aproape orice dimensiune”, a declarat Florin Benga, business director la CS Vision.

Potrivit lui Benga, masa este soluţia ideală pentru prezentări de toate tipurile sau pentru diverse evenimente şi promoţii. În plus, aceasta poate fi uşor integrată în sali de conferinţă, în clădiri de birouri sau hoteluri şi folosită în acelaşi timp pentru târguri sau expoziţii.

O masă costă aproape 10.000 de euro

Preţul unei mese este de 9.800 de euro, însă la aceasta sumă se adaugă şi preţul aplicaţiilor care pot costa de la 1.500 de euro până la câteva mii de euro. Aplicaţiile nu pot fi insalate deocamdată decât de producător.

Până la finele anului, compania estimează că vor fi contractate în România zece mese TomTouch Multitouch. Compania are deja trei clienţi interesaţi de masă.

„Până în acest moment masa Multitouch a stârnit curiozitatea mai multor potenţiali clienţi din publicitate sau proprietari de showroom-uri. De asemenea, avem câteva cereri pentru expoziţii şi muzee”, a mai afirmat Benga, care nu exclude ca, în viitor, masa să se regăsească şi în locuinţele unor clienţi pasionaţi de înaltă tehnologie.

O masă standard are o diagonală de 43 de inch (110 cm) şi o greutate de 35 de kg, garanţia oferită fiind de doi ani. Mesele multitouch vor fi disponibile de la finele acestei luni.

Compania CS Vision a fost înfiinţată în octombrie 2002 de către Răzvan Bâgiu, absolvent al facultăţii de matematică din Bucureşti. Compania deţine 2 linii de afaceri, implementarea de soluţii software, respectiv producţia de terminale şi aplicaţii interactive.

Pe primul semestru CS Vision a generat afaceri de peste 500.000 de euro şi speră ca până la finele anului această sumă să crească la 1,5 milioane euro. În acest moment compania are 23 de angajaţi ce îşi desfăşoară activitarea în Bucureşti şi Braşov, unde CS Vision deţine şi o hală proprie de producţie.

SURSA: CS Vision