Unitatea de producţie a grupului Adani din Tamil Nadu acoperă o suprafaţă de 10 kilometri pătraţi şi are o capacitate de 648 MW. Aceasta este cu aproape 100 MW mai mare decât deţinătorul recordului anterior, centrala solară Topaz din California.

Centrala a fost construită în doar opt luni, cuprinde 2,5 milioane de module solare individuale şi a costat 679 mil. dolari. Se estimează că va produce suficientă energie electrică pentru a asigura necesarul de consum a circa 150.000 case, adică un oraş de talia Craiovei.

Proiectul a ajutat la creşterea capacităţii totale instalate de energie solară a Indiei peste borna de 10 GW. Ţinta Indiei este de a genera aproape 60% din electricitatea sa din surse non-fosile până în 2027. Guvernul indian şi-a ridicat ţinta de investiţii în energie solară la 100 mld. dolari.

Eforturile sunt importante, deşi China este pe cale să întreacă recordul indian cu o centrală solară şi mai mare. Aceasta va putea produce 850 MW, suficientă pentru necesarul de electricitate a 200.000 de gospodării.