Se pare că Gheorghe Dincă a solicitat să stea singur în celulă cu toate că nu există spațiu suficient în penitenciarul Jilava.

În plus, gardienii se vor asigura că ceilalți deținuți nu îl vor omorî pe Dincă, și de asemenea nu îl vor lăsa pe acesta să își pună capăt zilelor, potrivit Cancan.ro.

Liviu Dragnea stă singur și el în celulă fără să aibe contact cu niciun alt deținut.

FBI se implică în ancheta Luizei Melencu

DIICOT a cerut ajutorul celor de la FBI în ceea ce privește efectuarea expertizei ADN-ului Luizei deoarece în România nu există tehnologia necesară.

„Procurorii DIICOT au dispus, vineri efectuarea unei cereri de asistență judiciară în materie penală cu autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii, respectiv Biroul Federal de Investigații (F.B.I.), pentru efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN mitocondrial și cromozomial) al Luizei Melencu, analiza genetică de tip mitocondrial neputând fi efectuată pe teritoriul României de către niciun laborator autorizat, la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” efectuându-se doar analiza genetică de tip cromozomial”, informează DIICOT.

În acest sens, au fost puse la dispoziția Biroului Federal de Investigații fragmentele osoase ce urmează a fi supuse analizei.

„Prin aceeași comisie rogatorie, s-a solicitat asistența specialiștilor din cadrul F.B.I. în vederea stabilirii profilului psihologic/comportamental al inculpatului Dincă Gheorghe. Precizăm faptul că, în cauză nu există date sau indicii care să conducă la ipoteza implicării în vreun fel a vreunui cetățean american în activitățile ce formează obiectul dosarului de urmărire penală, iar efectuarea unei comisii rogatorii cu Statele Unite ale Americii este motivată exclusiv de înalta specializare a F.B.I. în materia analizelor și expertizelor în cauze de acest gen”, explică procurorii.

De asemenea mama Luizei, Monica Melencu este obligată să accepte deciziile procurorilor și să ia parte la anchetă.

„Partea civilă, numita Melencu Monica Georgeta, a fost citată pentru data de 26.09.2019, în vederea punerii în executare a autorizării emise la data de 23.09.2019 de către Tribunalul București”, subliniază sursa citată.