Autoritățile din județul Sălaj, care a depășit 5 cazuri la mia de locuitori, iau în calcul interzicerea circulației pe timp de noapte. Prefectul Virgil Țurcaș a declarat astăzi la Digi24 că există în rândul populației „un rezervor de virus”.

Acesta a precizat că în județ sunt aplicate măsurile prevăzute la nivel național, dar deja nu se mai confruntă cu focare, ci cu o transmitere comunitară masivă.

„Trebuie să ținem cont de câteva aspecte foarte importante. Avem trei UAT-uri care reprezintă orașe și au o pondere foarte importantă în populația județului. Mă refer la Jibou, Cehu Silvaniei și Zalău, unde avem o incidență foarte ridicată, între 8 și 10 la sută. Trebuie să controlăm acolo”, a declarat prefectul.

„Faptul că în rândul populației avem un rezervor de virus este o realitate”, a adăugat Virgil Țurcaș.

Acesta a explicat că județul se confruntă cu o transmitere comunitară extinsă: „Nu mai avem doar focare. Practic, fiecare persoană cu care ne întâlnim poate fi suspectă”.

GCS: Incidența cazurilor a ajuns la 5,1 la mia de locuitori în Sălaj

Conform datelor oficiale transmise duminică de Grupul de Comunicare Strategică, județul Sălaj trece de 5 ca incidență a infectărilor cu coronavirus, fiind primul care ajunge într-o astfel de situație. Incidența cumulată a cazurilor la nivel județean în ultimele zile la mia de locuitori a ajuns mai exact la 5,1.

O situația la fel de alarmantă este și în Cluj-Napoca, unde incidența cazurilor a ajuns la 4,87. Clujul este urmat de județele care au raportat incidența peste 4 la mia de locuitori. Este vorba despre Alba – 4,17 și Timiș – 4,29.

În ceea ce privește incidența peste 3 la mia de locuitori, aceasta este înregistrată în județele Arad – 3,34, Bihor – 3,3, București – 3,79, Mureș – 3,43, Sibiu – 3,68.

Potrivit datelor publicate de GCS, până astăzi, 1 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246.663 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 175.975 de pacienți au fost declarați vindecați.

Totodată, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.324 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.