Marcel Vela a transmis printr-o postare făcută de propria pagină de socializare că au fost scoase la concurs 264 de posturi în cadrul structurilor centrale și teritoriale pentru Protecția Animalelor.

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne a explicat că „se va organiza concurs de încadrare pentru 49 de posturi de ofițer de poliție, 86 de posturi ofițer cu specializarea medic veterinar și 129 de posturi de agent de poliție.”

Postarea lui Marcel Vela

„Dragi prieteni,

Vă anunț și aici, pe pagina mea de Facebook, (pentru că mulți dintre voi ați întrebat) scoaterea la concurs prin încadrare directă, din sursă externă, pentru 264 de posturi în cadrul structurilor centrale și teritoriale pentru Protecția Animalelor.

Astfel, se va completa organigrama formată din polițiști judiciariști, polițiști de la ordine publică și medicii de la ANSVSA transferați la noua Direcție pentru Protecția Animalelor, care va funcționa în structura IGPR.

Se va organiza concurs de încadrare pentru 49 de posturi de ofițer de poliție, 86 de posturi ofițer cu specializarea medic veterinar și 129 de posturi de agent de poliție.

Înscrierile se fac on-line, până în data de 28 decembrie 2020, la toate unitățile de poliție care au anunțat concursurile.

Informații complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condiții de participare, documente necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor, găsiți aici – www.politiaromana.ro/…/posturi-scoase-la-concurs și pe site-urile unităților teritoriale de poliție – https://www.politiaromana.ro/…/poli…/unitati-teritoriale

Avem nevoie de cei mai buni profesioniști, dar și iubitori de animale, în noua structură a Ministerului Afacerilor Interne. Mult succes tuturor candidaților!”, a transmis Marcel Vela pe Facebook.

Marcel Vela a semnat ordinul

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a semnat ordinul de suplimentare a personalului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), măsură ce are ca scop creșterea calității serviciilor și intervențiilor derulate de personalul specializat, în folosul comunităților, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Ca urmare a semnalărilor autorităților publice locale din județele Arad, Hunedoara, Maramureș, Mureș și Sibiu privind imposibilitatea susținerii funcționării în continuare a serviciilor voluntare pentru situații de urgență, ministrul Afacerilor Interne a propus Guvernului României preluarea echipajelor de intervenție de către inspectoratele județene pentru situații de urgență.