Călin Popescu Tăriceanu a dezvăluit luni, pentru Antena 3, că nu vede cum Viorica Dăncilă va reuși să „salveze” Guvernul. Liderul ALDE a dat termen două săptămâni pentru actualul Executiv. În ceea ce privește un viitor cabinet acesta a precizat că nu va fi prioritară intrarea într-o nouă formulă de guvernare.

„Cred ca este o greseala politica pe care o face dna Manescu, pentru ca a mai fi ministru intr-un guvern care se pregateste sa plece, azi PNL a anuntat ca depune o motiune de cenzura, nu stiu cum se poate salva dna Dancila si dna Manescu. Probabil crede ca e mai important sa mai fii ministru doua saptamani. (…) Nu cred că PSD are cum să gaseasca o formula care sa salveze Guvernul”, a spus Tăriceanu.

Acesta a precizat că are îndoieli în ceea ce privește competența unui nou cabinet și preferă astfel să nu intre într-un nou Guvern.

„Nu am iesit de la guvernare ca sa intram neaparat intr-o alta formula. Avem mari indoieli si eu si colegii mei privind competenta si capacitatea liderilor de acum ai PNL de a-si asuma o guvernare eficienta si responsabila. Au o mare problema de credibilitate incepand cu dl Orban. Daca va trece motiunea de cenzura, vor urma negocieri si va pot spune ca prima tentatie este sa nu intram intr-o noua formula de guvernare.”