Ion Alexie, specialist în boli infecțioase, a vorbit la Realitatea Plus despre problema cea mai gravă a românilor. Acesta susține că oamenii care vin în țară ar trebui blocați.

„Problema cea mai gravă în România este că nu se poate face o izolare completă, pentru că vin, în fiecare zi, mii de oameni din Spania, Italia, poate și Anglia, și Franța, unde sunt focare de infecții. Hotărârea pe care va trebui să o ia guvernanții români, după părerea mea, este să blocheze oamenii care vin înapoi în România! Știu că este greu, mulți dintre ei or să mă critice, dar nu avem cum să controlăm epidemia, dacă în continuare ne vin oameni din afară, mulți dintre ei infectați.

Medicul recomandă să folosim steroizi

Tinerii mor și din cauza furtunii de citochine, un fenomen care se întâmplă la un sistem imunitar foarte puternic. Sistemul imunitar este foarte excitat de acest virus și, încercând să distrugă virusul, produce o reacție care se numește ‘furtună de citochină’, care ajunge să omoare pacientul foarte tânăr și sănătos.

Acum aveți un medicament, este un anticorp numit ticilizomag, dar dacă nu-l aveți, puteți folosi și steroizii. Eu am folosit steroizii la pacienții cei mai bolnavi, la terapie intensiva. I-am pus trei zile pe steroizi, la doze mari”, a declarat medicul român Ion Alexie la Realitatea Plus.