„Este trist, pentru că Cristi Puiu este un lider de opinie, iar festivalul clar are un nivel înalt de calitate. Este trist să aud așa ceva și poate sunt și mai dureroase acele aplauze auzite”, a mărturisit medicul Andreea Moldovan.

Aceasta dă ca exemplu medicii care fac atâtea sacrificii și iau toate măsurile de siguranță pentru pacienții lor. Director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov constată cu mâhnire că acest mesaj este tot mai răspândit în ciuda eforturilor cadrelor medicale. Andreea Moldovan adaugă că aceste măsuri de protecție pentru limitarea răspândirii virusului ar trebui respectate de toți, „din respect pentru cei bolnavi” și „din respect pentru cei care au murit”.

„Pot să vă spun că eu și colegele care sunt în tură suntem așa îmbrăcate (în combinezon – n.r.) de la ora 8.00 fără 10. Cred că am văzut măcar 55-60 de pacienți, curge apa pe noi, stăm cu mască, ochelari și vizieră de atunci, cu un halat impermeabil și totuși nu ne plângem.

Pur și simplu ne facem datoria și considerăm că aceasta este o măsură de a ne proteja pe noi și pe cei din jurul nostru, inclusiv pe pacienți.

Pentru noi este datorie, pentru alții e dureros că gândesc așa și transmit astfel de mesaje. Doare tare de tot.

Din respect pentru cei bolnavi, din respect pentru cei care au murit, cred că ar trebui să încercăm să limităm răspândirea acestui virus, pentru că depinde doar de noi.

Alte mijloace, momentan, cu siguranță, nu avem la îndemână.

Mă doare foarte mult și ne doare mult ca și personal medical astfel de atitudini”, a spus la Digi24 medicul Andreea Moldovan.

Amintim că, regizorul Cristi Puiu și-a arătat nemulțumirea cu privire la faptul că spectatorii au fost obligați să poarte mască. Acesta a fost prezent la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, unde a fost proiectat cel de-al şaselea lungmetraj al său, „Malmkrog”.

„Să staţi cu masca pe faţă să vă uitaţi la un film de 200 de minute este inuman”, a spus el şi a cerut oamenilor să amendeze acest abuz.