Iar în pole position pentru a-i lua locul actualului guvernator al BNR ar fi nimeni altul decât Darius Vâlcov. Afirmațiile au fost făcute de Ludovic Orban, în urma unei întâlniri cu patronatele, asociațiile patronale și reprezentanți ai companiilor din energie.

„Orice atac din partea PSD împotriva BNR nu arată decât un singur lucru, că PSD vrea să pună mâna și pe Banca Națională, că infractorul Dragnea vrea să îl pună în fruntea Băncii Naționale pe infractorul Vâlcov, pentru că e clar că infractorul Vâlcov visează la lingouri de aur de multă vreme. Partidul Național Libera respinge categoric toate atacurile mârșave ale partidului de guvernământ  și ale altor actori mânjiți de banii negri ai PSD împotriva Băncii Naționale și le spune clar românilor că singurii vinovați de toate perturbările din economie, singurii vinovați de explozia inflației, singurii vinovați de creșterea prețurilor sunt cei care se află astăzi la guvernare,” a declarat președintele PNL.

De asemenea, liderul liberalilor susține că partidul său cere anularea OUG 114, ordonanță pe care o descrie drept un adevărat atentat la adresa sănătății economiei românești. 

„Poziția Partidului Național Liberal a fost foarte clară. Suntem categoric pentru abrogarea OUG 114/2018, în integralitatea ei, cu atât mai mult pentru sectorul energetic. Au fost afectate prin intermediul OUG 114/2018, domenii fundamentale cum este domeniul financiar-bancar, care asigură sănătatea economiei, sectorul energetic, care este suportul pentru economie și pentru dezvoltarea economiei. Ceea ce s-a întâmplat prin OUG 114/2018,este un adevărat atentat la adresa sănătății economiei românești și OUG 114/2018, trebuie abrogată imediat,” a conchis Ludovic Orban.