Premierul României, originar din Videle, și-a început mandatul cu o serie interminabilă de gafe. De toate tipurile. De la cele de protocol absolut jenante la cele de limba româna, cu care deja ne-am obișnuit.

Nu cred că a existat ieșire publică a Vioricăi Dăncilă fără să stâlcească măcar un cuvânt sau să iasă în evidență cu vreun dezacord. Ruptura Dragnea – Dăncilă, parafată prin plecarea consilierei Anca Alexandrescu de la Palatul Victoria, a determinat o anumită zonă a presei să încerce victimizarea premierului.

Mai nou, aceasta ar fi făcut gafă după gafă pentru că Anca Alexandrescu i-ar fi strecurat erori prin discursuri. Ideea este absolut penibilă și frizează absurdul. În mod normal, Viorica Dăncilă, înainte de a citi de pe foi ca papagalul ar fi trebuit să vadă ce scrie în discurs și dacă este sau nu de acord să-și însușească ideile. Altfel practic se recunoaște a fi doar un purtător extrem de slab de vorbe ale altora. Un purtător care nici măcar nu gândește. Rămâne epocală gafa de pe 25 iulie 2018, când premierul României a spus într-o conferință de presă că se bucură că se află la Pristina, capitala Kosovo, în loc să spună Podgorica, care este capitala Muntenegrului.

Multe erori au fost puse pe seama emoțiilor, însă la un asemenea nivel poți avea această scuză o dată, de două ori, dar dacă se întâmpla și a treia oară trebuie să-ți schimbi jobul pentru că-ți faci țara de râs.

În mod cert nimeni nu a determinat-o pe Viorica Dăncilă să stâlcească limba română cu toate ocaziile, căci despre alte limbi străine nici nu are sens să mai vorbim. Ruptura de Dragnea arată încă o dată că oricine gustă din pocalul iluzuoriu al puterii uită de unde a plecat.