Ţestoasa austriacă Sigmund, devenită marele oracol al EURO 2020 în ţara sa, a pronosticat vineri victoria Italiei asupra Angliei la finala care se va disputa duminică pe stadionul Wembley, relatează EFE.

Ca şi în predicţiile sale anterioare, îngrijitorii au plasat două boluri cu mâncare, reprezentând fiecare selecţionată, conţinând fructele sale preferate: căpşuni şi caise.

Ţestoasa nu a stat pe gânduri şi s-a dus direct la bolul reprezentând Italia şi a pronosticat o victorie pentru selecţionata lui Roberto Mancini. Sigmund, care are 17 centimetri lăţime şi vârsta de 50 de ani, este o broască ţestoasă-cutie de Carolina (Terrapene Carolina). Centrul comercial Center West din Graz, sudul Austriei, a luat-o în primire în urmă cu două săptămâni pentru a conştientiza vizitatorii despre importanţa protejării speciilor, care, asemeni ţestoasei Terrapene Carolina, sunt în pericol de extincţie.

Sigmund a avut o corectitudine de 70% în previziunile anterioare

free Press Photo: EFE

La început, proprietarii centrului au prezentat prima predicție ca un alt divertisment pentru vizitatorii lor, dar după ce au atins cu succes toate rezultatele din optimi, Sigmund a devenit un fenomen național.

„Fanii fotbalului din toată Austria și chiar din Slovenia au cerut sfatul oracolului”, a explicat directorul centrului, Martin Wittigayer, agenției austriece APA.

Acum, după ce a optat pentru Italia și a avut mai mult de 70% corectitudine în previziunile sale anterioare, Sigmund se va întoarce la el acasă, în centrul de conservare „Insula Tortuga” din Graz.

Finala EURO 2020 dintre Italia și Anglia, programată duminică de la ora 22:00 pe stadionul Wembley din Londra, pune față în față două echipe ce au impresionat la turneul continental. Anglia a arătat mult pragmatism în cursa pentru primul Campionat European din istorie, în timp ce Italia a început puternic și a primit multe aprecieri pentru forța colectivă dovedită în ultimele săptămâni. Așadar, finala EURO 2020 este cu siguranță deschisă oricărui rezultat, fiind greu de stabilit o favorită. Rămâne de văzut dacă țestoasa Sigmund va avea dreptate în predicția sa.