Așadar, finala EURO 2020 este cu siguranță deschisă oricărui rezultat, fiind greu de stabilit o favorită. Inclusiv bookmakerii au avut ceva dificultăți în alege echipa ce pornește cu prima șansă la pariuri. Totuși, în oferta de pariuri finala EURO 2020 888sport observăm că Anglia are un ușor avantaj.

Diferența este însă una mică, având în vedere că ambele echipe au suficiente puncte forte. Italia a câștigat la pas Grupa A, cu victorii fără emoții în meciurile cu Turcia, Elveția și Țara Galilor. De altfel, în faza grupelor, Italia a avut și două succese cu 3-0. Acestea reprezintă victoriile la cea mai mare diferență înregistrate vreodată de Squadra Azzurra la un Campionat European, în condițiile în care anterior câștigase de opt ori cu 2-0. După parcursul lejer din faza grupelor, Italia a trecut în prelungiri de Austria în optimi, iar apoi în sferturile de finală a eliminat Belgia. Dramatismul a fost total în semifinale, când a fost nevoie de lovituri de departajare pentru a trimite Spania acasă.

De partea cealaltă, britanicii au arătat mult pragmatism și au ajuns în finală după ce au primit un singur gol până acum. Pe Croația și Cehia le-au învins cu 1-0 în grupe, iar cu Scoția au remizat. Apoi au trecut cu 2-0 de Germania în optimi, 4-0 de Ucraina, iar pe Danemarca au eliminat-o cu un gol marcat în prelungiri.

Anglia are un ușor avantaj în finală

888sport o vede pe Anglia ușor favorită în finala de duminică și îi oferă cota 1.87 să ridice trofeul în premieră. De partea cealaltă, Italia are cota 2.00 pentru al doilea titlu continental din palmares.

În timpul regulamentar, Anglia are cota 2.63 să se impună în cele 90 de minute, în timp ce cota pentru victoria Italiei este 3.00, iar cea pentru egal e 3.05.

Avantajul pe care Anglia îl are este dat într-o oarecare măsură și de faptul că meciul se disputa pe legendarul stadion Wembley, care va fi aproape plin.

În plus, nemții de la Transfermarkt consideră că Anglia are un lot mai valoros, acesta fiind evaluat la 1.26 miliarde de euro. Harry Kane este cel mai bine cotat jucător al britanicilor, fiind estimat la 120 de milioane de euro. 

De partea cealaltă, echipa lui Mancini este evaluată la 751 de milioane de euro, cu Nicolo Barella cel mai bine cotat jucător (65 de milioane de euro).

1-1, un scor destul de probabil

Când ai în față o finală ce se anunță atât de echilibrată, 1-1 este un scor pe care merită să îl iei în calcul, iar cota pentru acest scor exact la 888sport este 6.00.

Iar argumente în favoarea sa sunt destule. De patru ori în istorie s-a întâmplat ca meciurile dintre Italia și Anglia să se încheie cu acest rezultat. Este, de altfel, și rezultatul ultimelor două meciuri amicale programate în 2015 și 2018. În plus, pentru amatorii de istorie, și prima partidă dintre cele două, disputate în 1933, s-a încheiat tot 1-1.

În finala EURO 68 câștigată de Italia, singura pe care Squadra Azzurra o are în palmares, scorul inițial a fost 1-1. Abia la rejucare italienii au învins Iugoslavia cu 2-0.

Tot 1-1 a fost și rezultatul în timpul regulamentar al meciului Italia – Spania, tranșat ulterior de echipa lui Mancini la loviturile de departajare.

Vom avea o finală decisă la lovituri de departajare?

6 finale din cele 15 de Campionat European din întreaga istorie nu s-au putut decide în  timpul regulamentar. Însă doar cea din 1976 a avut nevoie de lovituri de departajare.

Italia are amintiri plăcute de la penaltiuri după semifinala cu Spania, iar 888sport îi oferă cota 10.00 să se impună și în finală în același scenariu. Iar cota pentru o victorie în prelungiri este 12.00.

De partea cealaltă, Anglia, care a trecut și ea prin prelungiri în semifinale, are tot cota 10.00 să câștige la penaltiuri. Însă cota pentru un succes în prelungiri este 11.00.

Chiesa și Kane, pregătiți să înscrie din nou

Italianul Federico Chiesa a fost un pericol real pentru porțile adverse și a marcat un gol foarte frumos în poarta Spaniei. A fost al doilea pentru el la EURO 2020, după cel reușit în prelungirile confruntării cu Austria. 888sport îi oferă cota 4.70 să înscrie în orice moment și cota 9.00 să fie primul marcator. Aceeași cotă 9.00 este și pentru că jucătorul lui Juventus să fie ultimul marcator.

În schimb, Harry Kane este jucătorul pe care 888sport îl consideră că are cele mai mari șanse să înscrie în finală. El are cota 3.10 să puncteze în orice moment. 5.80 este cota pentru primul gol al meciului, aceeași ca și pentru ultimul gol.

Sunt motive multe că fanii să creadă în atacantul lui Tottenham. Deși a început greu turneul continental, Kane a punctat de patru ori în ultimele trei partide. Acum este la o singură reușită în spatele golgheterilor de la EURO 2020, Patrik Schick și Cristiano Ronaldo, astfel că are o miză în plus în finala de duminică.

Cotele prezentate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.