De-a lungul anilor,  în care a adunat o avere estimată la 118 miliarde de dolari, Bill Gates nu a achiziționat doar insule private, iahturi, avioane și case. Co-fondatorul Microsoft este și un colecționar pasionat de mașini, adunând în garajul său numeroase bijuterii pe patru roți.

Admirator al unor mărci precum Porsche și Ferrari, Bill Gates a inclus în colecția sa și un Ford dar și o mașină electrică Tesla.

The Richest trece în revistă cele mai scumpe mașini deținute de Bill Gates.

Porsche 911

În 1979, când Microsoft începuse să devină o companie mare, Gates și-a luat un Porsche 911 turcoaz perlat, folosit. 911 este bijuteria coroanei Porsche. De la apariția Porsche 911 și succesul său fenomenal, producătorul de automobile a creat multe variante ale mașinii. Acestea includ modelele Turbo și GT3. În 2012, mașina lui Gates a fost vândută la licitație pentru 80.000 dolari.

Porsche 959

Miliardarul a fost atât de extaziat de acest model Porsche, încât a cumpărat-o din Europa știind că nu va fi permisă intrarea ei în SUA, deoarece mașina nu îndeplinea cerințele de testare a accidentelor.

Porsche 930 Turbo

Nu e deloc surprinzător faptul că Bill Gates a cumpărat și modelul 930 Turbo (159.000 de dolari), fiind cunoscut ca o persoană căreia îi place viteza. A folosit mașina până în anii 1990, iar apoi a trimis-o la Viena, unde a fost restaurată și actualizată. Gates își numește automobilul Porsche 930 Turbo „Racheta”.

Mercedes 500SL

Bill Gates a deținut acest Mercedes 500SL (59.000 de dolari) din 2000 până în 2002. A achiziționat acest model într-o culoare Designo Slate Blue, cu scaune din piele în două tonuri și interior negru.

Ferrari 348

Mașina este specială pentru Ferrari, deoarece este ultimul model V8 pe care fondatorul companiei, Enzo Ferrari, l-a dezvoltat înainte de a muri. Potrivit revistei Time, mașina a ajuns să fie cunoscută sub numele de „dune buggy” după ce Bill Gates s-a învîrtit cu ea în nisip.

Jaguar XJ6

În calitate de co-fondator al Jaguar, William Lyons  a fost responsabil pentru crearea celei mai emblematice serii XJ. XJ6 a fost ultima mașină pe care a creat-o. A fost una specială, pe care Bill Gates a vrut să o includă în colecția cu  vehicule de lux din anii 1980. XJ6 a fost în producție timp de peste douăzeci de ani.

Ford Focus

Pe lângă bijuteriile pe patru roți din garajul său, Bill Gates a deținut și un Ford Focus, pe care îl conducea adesea când venea la biroul său din Washington. Sedanul a fost reproiectat pentru versiunea din 2008, fiind echipat cu un motor de 2,0 litri cu patru cilindri care producea 140 CP.

Tesla Model X

Bill Gates și Elon Musk au polemizat adesea pe marginea schimbărilor climatice. Asta nu l-a împiedicat pe fondatorul Microsoft să aprecieze eforturile Tesla. Gates a fost văzut conducând o mașină electrică Tesla Model X, în 2016.

Chevrolet Suburban

Bill Gates deține un Chevrolet Suburban de mulți ani și îl conduce adesea în plimbările ocazionale și când se deplasează în vacanțe sau la aeroport.