Astfel, începând cu ora 16.00, miniștrii Finanțelor Publice, Energiei și Comunicațiilor se vor întâlni la Parlament cu reprezentanții celor vizați de celebra Ordonanță. 

De asemenea, miercuri, ministrul de Finanțe va avea o altă serie de discuții, de această dată cu reprezentanți ai mediului bancar. Eventualele modificări ale OUG 114/2018 vor fi anunțate la începutul săptămânii viitoare, de prim-ministrul Viorica Dăncilă, în plenul Camerei Deputaților, la „Ora premierului”.

“O să am şi eu o discuţie săptămâna aceasta cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor pentru că pe Ministerul de Finanţe aceasta este zona de care ne ocupăm noi, nu de energie, nu de comunicaţii. Sunt sectoare care aparţin altor colegi miniştri şi care au discuţii cu cei care reprezintă domeniul respectiv”, a spus Teodorovici, la “Ora Guvernului”, la dezbaterea politică privind efectele ordonanţei 114.

La mijloc însă pare să fie un plan prin care PSD speră să obțină aprobarea tacită a Parlamentului, la data de 1 martie, susține senatorul liberal Florin Cîțu.

„Eugen Teodorovici se sperie foarte usor. Așa este el. Mai speriat. Îi este frică de dezbatere publică pe OUG 114.

A adoptat OUG 114 fără dezbatere și vrea să o treacă prin Senat fără dezbatare. Este conștient că dezbatarea publică va arăta cât de nocivă este această ordonanță pentru România. Și va mai arăta ceva, că cei care au făcut-o sunt de o incompetență pe care doar la comuniști o mai găsești,” a declarat Florin Cîțu.