Informația că Radu Mazăre ar fi evadat a fost vineri seară cel mai fierbinte subiect dezbătut în presa și la emisiunile tv. S-a speculat inclusiv că fostul edil ar fi fost ajutat să fugă.

Ministrul Afacerilor Externe a infirmat, însă, pentru jurnaliștii de la Libertatea, varianta potrivit căreia Radu Mazăre a evadat, cu câteva zile înainte de a fi adus în România sub escortă.

Pentru a lămuri situația lui Radu Mazăre, în contextul în care România TV a relatat că fostul primar al Constanţei ar fi evadat din închisoarea în care se afla reținut în Madagascar, Libertatea l-a contactat pe ministrul Afacerilor Externe din Madagascar, Naina Andriantsitohaina.

Contactat inițial telefonic, oficialul s-a scuzat că este într-o reuniune importantă. Tocmai parafase un memorandum între Madagascar și la Serbia, reprezentată de minstrul omolog Ivica Dacici, la Anosy, pe linie de educație, medicină, industrie farmaceutică etc.

A cerut, însă, să primească întrebările pe Twitter. În fapt, era vorba doar despre presupusa evadare a lui Radu Mazăre. În urmă cu puține momente, Andriantsitohaina, 56 de ani, a răspuns, printr-un mesaj scurt, pe Twitter: ”Nu e adevărat că Radu Mazăre a evadat!”.

Pentru că apoi să spună că ”cetățeanul român e în custodia noastră” .

România TV a anunțat vineri seară că, potrivit unor surse, Radu Mazăre ar fi evadat din închisoarea din Madagascar. Informația a fost preluată de mai multe site-uri de știri, iar la scurt timp Poliția Română a transmis un comunicat în care precizează că nu a primit nici o informare oficilă în acest sens.