Trecerea dintr-o parte în alta nu era posibilă fără a avea loc un concurs, ceea ce ridică semen de întrebare la felul în care a ajuns avocatul Augustin Lazăr să fie procuror la Aiud.

Jurnaliștii de la Antena 3 au încercat să afle de la CSM și de la Ministerul Justiției care a fost procedura în cazul lui Lazăr. Acesta a fost răspunsul:

„Nu mă interesau detalii legate de mapa profesională, ci care a fost procedura prin care dumnealui a fost transferat, în martie 1982, ca procuror stagiar, pentru că i se făcuse o repartiție cu un an înainte și fusese delegat ca avocat, deci era în ‘ograda’ Baroului Alba.

Cum s-a făcut transferul, cine a făcut delegarea, care a fost procedura, sunt aspecte ce nu au dorit să-l comunice nici CSM-ul, nici Ministerul Justiției”, a spus Bianca Nae, șefa departamentului Investigații Antena 3.

„Față de textul de lege expus, precum și dispozițiile legii 544/2011 privind liberul acces la informații de interes public, apreciem că nu pot fi furnizate date din dosarul profesional al domnului procuror Augustin Lazăr”, este răspunsul CSM.