Rușine națională încasată de către CSU Craiova, echipă înființată în 2013 la Mogoșoaia, în primul meci al sezonului din Europa League. Echipa Primăriei din Craiova, favorita Liei Olguța Vasilescu, a încasat o bătaie istorică. A luat bătaie de la o echipă anonimă din Georgia, Lokomotiv Tbilisi, care nu mai bătuse pe nimeni până acum.

Rușine națională!

Dezastru în Georgia! CSU Craiova a fost eliminată incredibil de Lokomotiv Tbilisi, scor 1-2, în turul 1 preliminar al Europa League.

Echipa Primăriei Craiova a rămas cu gândul la titlul pierdut și la ce-ar fi putut să fie în preliminariile Ligii Campionilor. În deplasarea din Georgia, unde pornea favorită certă, trupa lui Bergodi s-a făcut de râs. A încasat o bătaie istorică

După o primă repriză fără mai evenimente, gazdele s-au dezlănțuit. Au profitat de o apărare lentă, de liga a treia, și au deschis scorul pe contraatac, prin Irakli Sikharulidze, în minutul 57. Lokomotiv a mai lovit o dată, în minutul 61, prin Oulad Omar, fotbalistul refuzat de Academica Clinceni! Singurul stranier s-a distrat cu apărarea lui CSU, și-a așezat mingea, fiind scos din offside de Vătăjelu.

Speranțele oltenilor au fost aprinse de Baiaram, în al patrulea minut de prelungire, cu un șut din prima, după incursiunea lui Bancu. Mingile lungi din final n-au fost precise, Ivan a trimis o lovitură de cap alături, iar CSU suferă o eliminare rușinoasă în turul I preliminar al Europa League.

Astfel, CSU se alătură altor eliminări rușinoase încasate de-a lungul istoriei de echipele românești. Dinamo a fost eliminată în anii 90 de pescarii islandezi de la Knatspirnufelag sau de albanezii de la 17 Nentori Tirana sau anonomii ucraineni de la Vorkla Poltava, la începutul anilo 2000.

Universitatea Craiova a încasat, la rândul ei, în 2000, o eliminare rușinoasă în fața anonimilor de la Pobeda Prileb, pe vremea când Știința se afla sub patronajul lui Gigi Nețoiu și mai degrabă se bătea la retrogradare în Liga I.