Primul ministru, Viorica Dăncilă, a anunțat schimbările din Guvern. Este vorba de opt ministere care vor avea o nouă conduce. “Întotdeauna e loc de mai bine, trebuie să răspundem la provocări noi, avem și președinția Consiliului UE.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ioana Bran a părăsit postul de ministru al Tineretului și Sportului. Aceasta a fost înlocuită cu un senator PSD de Valcea. Constantin Bogdan Matei este noul ministru al Tineretului şi Sportului.

Noul ministru are 38 de ani, a fost fotbalist şi, în prezent, este senator de Vâlcea din partea Partidului Social Democrat.

Fost fotbalist, acesta a obţinut nota 2,75 la examenul de titularizare.

Bogdan Matei nu a depăşit nivelul ligii a 3-a. Ca atare, s-a înscris la Facultatea de Sport, la începutul anilor 2000. După absolvire, a ajuns la catedră, ca profesor de sport. Dar titularizarea a fost o mare problemă pentru cel care acum se va ocupa de destinele sportului românesc.

La prima încercare, în 2006, Bogdan Matei a luat nota 2,75. S-a pregătit un an, dar a obţinut doar 5,25. A reuşit într-un final să obţină nota de trecere, dar abia în 2012.

În 2011 Bogdan Matei s-a înscris în PSD, iar de atunci traiectoria sa a fost una bună, în plan profesional. Doi ani mai târziu a ajuns director de şcoală, apoi inspector şcolar în 2016, când a intrat şi pe listele PSD pentru Senat, pe prima poziţie.