Carmen Matei, fosta soție a senatorulului Bogdan Matei, care a ocupat poziția de ministru al Sportului în guvernul Dăncilă, susține că a divorțat de acesta pentru că era o victimă a violenței conjugale.

Agresată de soț

Un studiu realizat acum doi ani arăta că în România, la fiecare 30 de secunde, o femeie este bătută, ajungându-se la o medie zilnică de aproape 3.000 de femei agresate.

Iar fosta soție demnitarului declară că e parte a acestei statistici și vine cu un document care să-i ateste afirmațiile și să-i susțină motivul invocat la divorț: violența conjugală.

Femeia a publicat pe un site de socializare un certificat medico-legal din 10 iunie 2013, în care se constată că a fost agresată de soț.

Divorț finalizat

”Dacă luați legătura cu fostul meu soț, cu siguranța vă poate explica motivele pentru care am ales să fac public acest lucru! Cunoaște foarte bine motivele pentru care am ales să fac public acel certificat!”, a declarat Carmen Matei, 40 de ani, citată de Libertatea.

Carmen Matei a fost căsătorită cu politicianul vâlcean din 2007 până pe 18 aprilie 2019 și au împreună un băiat de 10 ani. ”Divorțul a fost finalizat, custodia lui Ianis e comună”, a mai spus ea, conform sursei citate.

Conform certificatului medico-legal din 2013, femeia a fost agresată. Ea a prezentat contuzie toracică, vânătăi pe brațul stâng și tumefacție în ”regiunea suprascapulară dreaptă”. Actul mai menționează ”lovituri cu pumnul” și faptul că ”leziunile s-au produs prin lovire cu corpuri dure”.

Document vechi de 7 ani

De cealaltă parte, senatorul Bogdan Matei  susține că-și va acționa fosta parteneră de viață în instanță.

”O să mă adresez instanței pentru calomnie, săptămâna viitoare doamna va primi înștiințarea de chemare în judecată. De altfel, am și reclamat postarea respectivă, iar rețeaua de socializare a anulat-o”, a declarat politicanul, arată sursa citată.

”(Documentul) e real, dar reale sunt și alte lucruri care au avut loc după aceea și despre care doamna nu vorbește. Pe de altă parte, ne referim la un certificat medical din urmă cu șapte ani. Dacă a fost așa de rău, de ce a stat lângă mine din 2013 până în 2019?”, a mai spus demnitarul.

Substrat politic

”Cred că e vorba despre un substrat politic. Cât timp eram profesor, nu am fost atacat. Acum, după ce am devenit ministru, singurul dat de un oraș așa de mic precum Râmnicu Vâlcea, sunt, probabil, o țintă. Sunt senator, aici e vorba de condiția socială. O să se rezolve totul în justiție”, susține Bogdan Matei, conform Libertatea.

Senatorul s-a înscris în 2011 în PSD, iar de atunci, traiectoria sa a fost ascendentă. Doi ani mai târziu ajunsese director de școală si era inspector școlar în 2016, când a intrat și pe listele PSD pentru Senat, pe prima poziție.

Numit politic, după cum însuși recunoștea, la MTS în noiembrie 2018, Matei a predat mandatul după 11 luni, pe 10 octombrie 2019, după Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.