"Acordul este gata din punct de vedere tehnic de mult timp, cele două ţări l-au iniţiat deja. Documentul trebuie doar semnat… Nu exista dificultăţi în plată, problema va fi închisă până în vară", a relatat ziarul rus Izvestia citând Ministerul de Finanţe.

Săptămâna trecută, ministerul a anunţat lichidarea datoriei sovietice de 60,6 milioane de dolari către Macedonia şi a declarat că singura datoria restantă din perioada sovietică este către Bosnia-Herţegovina. Ambele ţări au apărut după destrămarea Iugoslaviei şi au primit dreptul de a cere o parte din datoria URSS, fosta Uniune a Republicilor Sovietice Socialiste.

Serviciul de presă al ministerului a confirmat că plata se va face dintr-o parte a bugetului 2017, având ca scop să lichideze datoriile cu o sumă de 512,3 miliarde de ruble, adică 8,9 miliarde dolari.

Ministerul de Finanţe a mai anunţat că acordul interguvernamental Rusia-Bosnia-Herţegovina va fi semnat de minister în numele guvernului şi rambursarea datoriei se va efectua în termen de 45 de zile de la data ratificării sale. AGERPRES