Președintele rus Vladimir Putin a admis joi că submarinul la bordul căruia s-a produs un incendiu luni, soldat cu 14 morţi, funcționa cu energie nucleară și i-a cerut ministrului Apărării să ofere garanții că reactorul nuclear nu a fost afectat, relatează Digi24. Deși autoritățile norvegiene au cerut detalii specifice despre existența unui reactor nuclear la bordul submarinului, informația a fost făcută publică abia după trei zile.

„Reactorul nuclear de la bordul submarinului este complet izolat și în siguranță. Au fost luate toate măsurile necesare pentru protejarea reactorului, care funcționează în condiții normale. Acest lucru ne face să sperăm că submarinul va fi pus în funcțiune curând”, susţine ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. El precizează că echipajul desfăşura o misiune de cercetare.

„Atitudinea Kremlinului, care a menţinut secretul asupra circumstanţelor incidentului, generează speculaţii privind misiunea clasificată a submarinului”, scria Financial Times după incidentul de luni.