În perioada iulie-septembrie 2014, RBS a înregistrat un profit de 896 de milioane de lire sterline, după pierderi de 828 de milioane de lire sterline în trimestrul trei din 2013. Este primul profit din ultimii trei ani înregistrat în trimestrul trei şi a depăşit estimările analiştilor, care se aşteptau la 582 milioane de lire sterline.

Directorul general al RBS, Ross McEwan, a decis reducerea activităţii diviziei de investiţii bancare şi operaţiunile internaţionale, după ce, în ultimii şase ani, banca nu a mai înregistrat profit anual.

'Ne reducem costurile şi suntem în grafic pentru a ne îndeplini obiectivele privind capitalul. Dar încă avem multe probleme legale şi încă avem multe de făcut pentru a restabili încrederea clienţilor', a afirmat, vineri, McEwan.

Vineri, acţiunile RBS au urcat cu 3,5%, la 378 de penny, la bursa de la Londra. Anul acesta, titlurile băncii au crescut cu 12%.

Veniturile au scăzut cu 11%, la 4,4 miliarde de lire sterline, după ce banca a redus activităţile diviziei de investiţii bancare. Profitul înainte de taxe s-a ridicat la 1,27 miliarde de lire sterline în trimestrul trei, faţă de pierderi de 634 milioane de lire sterline în perioada similară din 2013.

Recent, Comisia Europeană a amendat şase bănci, printre care Barclays, Deutsche Bank, RBS şi Societe Generale, cu suma record de 1,712 miliarde euro pentru că au participat la activităţi de tip cartel prin care au manipulat indicii de dobândă pe piaţa interbancară EURIBOR şi LIBOR. Ele au obţinut o reducere a amenzii pentru că au colaborat cu autorităţile.

Guvernul Marii Britanii a cheltuit peste 66 de miliarde de lire sterline pentru a salva Royal Bank of Scotland Group şi Lloyds Banking Group în timpul crizei financiare din 2008.