The Rompetrol Group a început pregătirea formalităţilor pentru lansarea ofertei de preluare obligatorie a acţiunilor pe care nu le deţine la Rompetrol Rafinare (RRC), operatorul rafinăriei Petromidia, şi a solicitat CNVM să extindă termenul pentru depunerea documentaţiei până la 30 octombrie.

„The Rompetrol Group a început pregătirea documentaţiei de ofertă publică obligatorie de preluare a acţiunilor pe care nu le deţine, dar având în vedere complexitatea unei asemenea operaţiuni, se află în imposibilitatea de a depune documentaţia de ofertă în termenul fixat de Instrucţiunea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare numărul 3 din 2009, motiv pentru care a socilitat CNVM extinderea termenului pentru depunerea documentaţiei de ofertă, până la data de 30 octombrie”, se spune într-un comunicat al Rompetrol Rafinare remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit unei instrucţiuni a CNVM, acţionarii care deţin mai mult de 33% din capitalul social al unei companii listate trebuie să deruleze o ofertă de preluare a acţiunilor pe care nu le controlează. Instrucţiunea a fost aprobată de CNVM la 22 iunie, iar ofertele de preluare trebuie derulate de acţionarii semnificativi în termen de două luni de la intrarea în vigoare a actului Comisiei, respectiv până la 29 august.

Oferta trebuie derulată şi la schimbarea acţionarului majoritar indirect, cum este cazul la Rompetrol Rafinare şi la Rompetrol Well Services (PTR). The Rompetrol Group deţine 75,32% din acţiunile Rompetrol Rafinare şi 51% din capitalul Rompetrol Well Services.