Arcelor Mittal Construction Romania va produce un model de case pe structura metalica ce se va vinde la un pret mult mai mic fata de casele construite pe structura clasica din beton. Potrivit proiectului, acest tip de casa va fi mai ieftin chiar si decat casele pe structura de lemn.

In afara de pret, un alt avantaj important il reprezinta performanta energetica, izolarea termica fiind asigurata prin panouri termoizolante, fapt care va reduce in mod semnificativ pierderile de caldura, ceea ce se va reflecta si in consturile de intretinere.

„Am gandit proiectul in asa fel incat intretinerea unei asemenea case sa nu coste mai mult de 40-50 de euro pe luna” a declarat in exclusivitate pentru CAPITAL ONLINE Marian Parvu, directorul general al Arcelor Mittal Construction Romania.

Casele sunt adaptate specificului pietei autohtone si vor avea maximum un etaj. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca pot fi construite indiferent de conditiile meteo, nefiind supuse degradarii. In plus, li se garanteaza o durata de viata de 100 de ani.