Aproape jumătate din vizitele românilor în acest teritoriu se produce în sezonul rece. În 2018, numărul înnoptărilor cetățenilor români în Austria aproape că a atins milionul. Iar 31% dintre aceste înnoptări se întâmplă în hoteluri de patru și cinci stele.
România se situează pe poziția a 15-a în topul țărilor vizitatoare în ceea ce privește numărul de înnoptări în Austria, generând 1,1 % din totalul acestui indicator. Împărțirea pe sezoane este de 63,2% iarna și 36,8% vara. Majoritatea vizitelor de vară se întâmplă la Viena, care contează pentru 32,4% din totalul înnoptărilor turistice anuale. Atracțiile urbane sunt cele mai interesante pentru români în sezonul cald, în ciuda faptului că există multe alte opțiuni de petrecere a timpului liber chiar și pe timp de vară. Drumețiile, ciclismul montan sau parcurile de aventuri sunt numai câteva dintre activitățile care aduc turiștii la munte după ce zăpada se topește de pe pârtii.
Cum se explică acest fenomen am aflat la CapitalTV de la Oana Pop, reprezentanta Oficiului Național de Turism al Austriei.

Ce puteți afla din materialul video:
– ROMÂNIA E PE LOCUL 15 ÎN TOPUL TURIȘTILOR DIN AUSTRIA
– VIENA ESTE ATRACȚIA PRINCIPALĂ PENTRU ROMÂNI
– SÖLDEN ȘI ISCHGL SUNT PRINCIPALELE ATRACȚII ALE IERNII
– ROMÂNII SUNT ATRAȘI DE CALITATEA INFRASTRUCTURII
– RESTAURANTE DE LUX LA 3000 DE METRI ALTITUDINE
– VÂRSTA MEDIE A CĂLĂTORULUI ROMÂN ESTE DE 36 DE ANI
– VIENA, ORAȘUL CU CEA MAI BUNĂ CALITATE A VIEȚII DIN EUROPA
– EXISTĂ 10.000 DE KILOMETRI DE TRASEE DE CICLISM MONTAN
– ÎNOT ȘI SPORTURI DE APĂ ÎN LACURILE AUSTRIECE
– CONCERT EVENIMENT LA ÎNCHIDEREA SEZONULUI DE IARNĂ