“Vindem numai tablete şi smartphone-uri. Ne concentrăm pe aceste segmente pentru a da ce e mai bun clienţilor. Vrem să aducem plus valoare pieţei prin noile tehnologii, a declarat pentru Capital Lucian Peticilă, director general Visual Fan.  

Compania românească Visual Fan vindea sub brandul Allview, televizoare, laptopuri, sisteme de navigaţie, sisteme audio şi DVD playere.

În ceea ce priveşte segmentul tabletelor, Allview este lider de piaţă, conform datelor avansate de companie. Oficialii Allview se aşteaptă ca până la finele acestui an să se atingă o cotă de piaţă de 25%, prin vânzarea a 40.000 de tablete, pe o piaţă totală de 160.000 de unităţi. În cazul telefoanelor mobile dual SIM, reprezentanţii companiei estimează că vor vinde anul acesta în jur de 15.000 de smarthpone-uri dual SIM şi 40.000 de telefoane dual SIM în general. “Noi avem o cotă de piaţă de 30% în zona de dual SIM”, declară Lucian Peticilă.

“Piaţa dual SIM este foarte volatilă. Poate fi 4% din întregul pieţei sau poate să urce la 6%, în funcţie de strategia operatorilor şi retailerilor de a promova sau nu la un anumit moment dispozitive dual SIM”, spune Alin Niscov, director vânzări, Allview. Lider de piaţă pe segmentul telefoanelor dual SIM este Samsung. Telefoanele Allview sunt comercializate în Germania, Olanda, Spania, Slovacia şi Rep. Moldova.
Produse noi

Allview a lansat, astăzi, un nou smartphone Dual SIM, P6 Stony, şi o tabletă de business, Alldro 3 Conect. Allview P6 Stony are un ecran Super Amoled Plus HD de 4,65 inch, procesor Cortex A9 Dual Core, spaţiu de stocare de 4 GB și cameră foto de 8 MP cu autofocus. Tableta Alldro 3 Conect, cu receptor GPS încorporat, are un display capacitiv multitouch de 9,7 inch, este dotată cu un procesor Cortex A9 și oferă conexiune 3G, wireless și Bluetooth. Allview P6 Stony costă 1.500 de lei, iar tableta 1.200 de lei.

Visual Fan a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 2,1 milioane de euro şi un profit net de 51.000 de euro, potrivit datelor Ministerului Finanţelor, faţă de aproape 2,2 mil. euro cifră de afaceri şi 47.000 de euro profit net în 2010.