În prezent Visual Fan este listată la Bursa de Valori București cu simbolul ALW și are un succes care a depășit orice așteptări. Compania producătoare de electronice a lansat astăzi primul model de autoturism full electric și odată cu acesta a avut loc și debutul pe piața auto.

Noua vedetă Visual Fan poartă numele de Skywell ET5 și este disponibilă în 2 variante, Premium și Luxury. Cele două variante de dotare vin la rândul lor într-o serie de trei culori (Midnight Blue, Metallic Grey și Pearl White). Designul adoptat de compania Visual Fan pentru noul automobil este unul impunător, mașina făcându-și simțită prezența în orice loc s-ar afla.

Visual Fan s-a gândit și la interiorul pe care l-au lansat în două variante de culori (Fusion Design – Black Leather Seat, Grey interior sau Royal Design – Brown Leather Seat, Brown interior). Una dintre principalele atracții ale interiorului este chiar scaunul șoferului, care are o opțiune prin care îl ajută pe cel din spatele volanului să se relaxeze atunci când simte nevoia. Potrivit Visual Fan, acesta este primul scaun de condus și dormit patentat. Modul care îi permite șoferului să ia o pauză se numește “Healthy Noon Break”, care printr-o simplă apăsare de buton dă scaunul pe spate, oferindu-i șoferului poziția necesară pentru a se odihni.

Automonie de peste 400 de kilometri

O altă caracteristică surprinzătoare pe care Skywell o are este autonomia. Având în vedere că aceasta este prima mașină fabricată vreodată de Visual Fan, autonomia de peste 450 de kilometri o poziționează în topul SUV-urilor electrice din gama ei.

Potrivit producătorului, autonomia maximă în modul City Drive este de 456 de kilometri, iar în modul combinat poate ajunge până la 400 de kilometri cu o singură încărcare. Trebuie precizat faptul că procentul bateriei este recuperat în proporție de peste 30% din simpla frânare, datorită sistemelor de regenerare incorporate în sistemul de frânare. Bateria are o capacitate de 78,98 Kwh, ceea ce permite opțiunea încărcării rapide.

Puterea maximă pe care o dezvoltă noul automobil de la Visual Fan este de 204 cai putere. Prețul de pornire pentru Skywell ET5 începe de la 39.990 de euro pentru varianta cu dotările standard.

Aceast nou sector de activitate în care a intrat Visual Fan va fi controlat prin o nouă companie numită Visual EV SRL. Capitalul său este deținut de Visual Fan în proporție de 95%, restul de 5% fiind deținut de o persoană fizică din cadrul companiei din Brașov.