Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă a anunțat schimbări majore la Metreorex. Potrivit acestuia, directorul din cadrul companiei a renunțat la mandatul său chiar vineri, iar în prezent, conducerea a fost preluată temporat de o altă persoană.

Cătălin Drulă a mai precizat că Metrorex va avea o conducere nouă, în contextul în care au fost găsite o serie de nereguli în ultima perioadă.

„O să fie schimbări şi la Metrorex. De altfel, directorul de acolo şi-a prezentat renunţarea la mandat astăzi. Momentan, a preluat cineva din conducere, temporar, pentru o perioadă scurtă, delegarea de atribuţii şi vom anunţa noul director general în perioada următoare. Am schimbat şi avem o conducere nouă, un Consiliu de Administraţie ultra-profesionist şi director la Aeroportul Bucureşti”, a spus şeful de la Transporturi.

Românii care au primit milioane de lei

Totodată, ministrul a vorbit și despre evoluția veniturilor în timpul pandemiei. Potrivit acestuia, multe persoane și-au pierdut locurile de muncă, alții au intrat în șomaj tehnic, însă în cazul altor companii de stat lucrurile stau altfel.

Mai exact, Cătălin Drulă susține că există companii de stat care au oferit prime de milioane de lei ”prime discreţionare, în altele s-a crescut masa salarială cu sute de milioane de lei şi s-au crescut salariile cu aproape 20%”, în timpul pandemiei de coronavirus.

În acest context, ministrul a precizat că astfel de situații trebuie să înceteze. În ceea ce privește managementul companiilor de stat din subordine, Cătălin Drulă susține că aici este nevoie de ”oameni profesionişti care să se ocupe de toate aceste domenii”.

„Se simte, ca să zic aşa, o adiere de schimbare şi oamenii au înţeles că trebuie să mergem către profesionalizare, către ajustări. Anul trecut a fost un an greu în România, un an de pandemie şi toată lumea a trebuit să facă ajustări. Unii oameni şi-au pierdut din păcate locurile de muncă, alţii au trecut la program de 4 din 5 (zile/săptămână – n. r.), alţii pe şomaj tehnic. În condiţiile astea, nu e normal ca aceste companii de stat, în multe dintre ele s-au dat prime de milioane de lei, prime discreţionare, în altele s-a crescut masa salarială cu sute de milioane de lei şi s-au crescut salariile cu aproape 20%.

Lucrurile acestea încetează, iar în ceea ce priveşte managementul companiilor de stat din subordine – pentru că orice s-ar spune şi oricâte declaraţii ar face ministrul nu poate să facă lucrurile singur, trebuie să ai oameni profesionişti care să se ocupe de toate aceste domenii – ăsta este ghidul şi liniile care ne conduc acţiunea: profesionalism, eficienţă, reformă”, a susţinut şeful de la Transporturi.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea