'Vreau să vă spun că, pentru al optulea pentru an consecutiv, românii sunt cei mai numeroşi turişti care vizitează Bulgaria pentru turism şi agrement. Vorbim de aproape un milion de turişti, iar dacă vrem să fim precişi statisticile ne arată că 986.586 de persoane şi-au organizat cu bucurie vacanţele în ţara noastră, ceea ce reprezintă o creştere de circa 4,1%. După români, avem greci, germani, turci şi ruşi', a afirmat Bronislav Denev.

Numărul turiştilor bulgari care au vizitat România s-a situat în jur de 322.848 în 2015 – ceea ce reprezintă o creştere de 3,5%.

'În medie, turiştii români cheltuiesc în Bulgaria între 600 şi 800 de euro de persoană pentru vacanţele de pe parcursul anului, ceea ce înseamnă că suma totală este de aproximativ 600 – 800 milioane de euro. Unele familii din România vizitează Bulgaria mai mult de o dată pe an, pentru diferite vacanţe, ceea ce, din punct de vedere financiar, înseamnă că, incluzând călătoriile legate de afaceri, putem presupune că românii cheltuiesc împreună cel puţin un miliard de euro pe an, în Bulgaria', a explicat Bronislav Denev. AGERPRES