Romanian Software, furnizor de soluții software de ultimă generație în domeniul resurselor umane, lansează un serviciu de consultanță, prin care ajută companiile care doresc să angajeze persoane din grupuri vulnerabile să primească de la stat  subvenții lunare de 2.250 lei pentru fiecare astfel de salariat. Reamintim că Guvernul a majorat recent subvenția lunară pentru angajarea persoanelor din categorii speciale de la 900 la 2.250 de lei, bani ce pot fi accesați de orice companie din România.

 

“Noul serviciu de consultanță se bazează pe expertiza noastră îndelungată în domeniul resurselor umane și constă practic în întocmirea și depunerea, în numele clienților noștri, a dosarelor de angajare pentru persoanele provenite din categorii speciale sau, după caz, în ghidarea clienților ca să întocmească și depună singuri aceste dosare. Am demarat acest serviciu pornind de la o nevoie reală a clienților noștri, care nu au timpul necesar să învingă birocrația specifică sistemului de stat și mulți renunță din start pentru că li se pare prea complicat,” a declarat Ioana Dumitru, directorul departamentului de externalizare din cadrul companiei Romanian Software.

 

Executivul a majorat recent cuantumul subvenţiilor acordate companiilor din bugetul asigurărilor de şomaj. Astfel, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată și cu normă întreagă, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, şomeri de lungă durată, tineri NEET (cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională și sunt înregistrați în evidențele agenției pentru ocuparea forței de muncă) sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, pot primi lunar suma de 2.250 lei, pe o perioadă de douăsprezece luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, cu obligaţia menţinerii angajaților respectivi în funcții cel puţin optsprezece luni.

 

 

”Le punem clienților noștri la dispoziție o echipă de specialiști, care se ocupă de întocmirea dosarelor pentru fiecare astfel de angajat în parte, de completarea cererilor suplimentare venite de la reprezentanții statului și mai departe de completarea și depunerea situațiilor lunare, care trebuie întocmite special pentru acești salariați. Practic, am avut deja o perioadă de testare a acestui nou serviciu și lucrurile au mers foarte bine, toate dosarele depuse de experții noștri fiind acceptate”, a mai spus directorul departamentului de externalizare.

 

Ioana Dumitru a adăugat că ”procesul este unul destul de complicat, fiind necesară întocmirea mai multor documente aferente fiecărui dosar, ceea ce necesită multă alergătură la autorități și solide cunoștințe legislative. Noi avem deja o echipă specializată de consultanți, iar aceștia știu exact ce au de făcut pentru ca dosarele să fie aprobate”.

 

Potrivit ultimelor date disponibile, rata șomajului la nivel național era la sfârșitul lunii iulie 2018 de 3,50%, numărul total de şomeri fiind de 305.369 persoane, mai mare cu 1.008 față de cel înregistrat la finele lunii anterioare. Cei mai mulţi şomeri aveau între 40 și 49 de ani (84.956 persoane).

 

Despre Romanian Software

 

Romanian Software este unul dintre liderii pieței românești de soluții software dedicate resurselor umane. Compania are la ora actuală prin intermediul platformei sale colorful.hr aproximativ 600 clienți și circa 140 angajați și colaboratori, administrând datele a peste 120.000 de salariați din România. Printre clienții săi se numără firme și instituții de renume precum: eMAG, Altex, Universitatea București, Nuclearelectrica sau Alro Slatina.  

 

 

De asemenea, Romanian Software a creat și administrează platfoma CalculatorVenituri.ro care este un calculator gratuit de salarii, ce facilitează calculații rapide de la brut la net și de la net la brut pentru venituri din salarii, inclusiv deduceri personale sau alte beneficii cu facilitate fiscală, mandat de director, administrator, convenții civile, drepturi de autor, PFA.

 

Calculatorul de venituri este disponibil online pe www.calculatorvenituri.ro, iar aplicația CalculatorVenituri.ro poate fi descărcată gratuit din Google Play și Apple Store.  


Te-ar putea interesa și: