Europarlamentarul USR PLUS Dragoș Tudorache a confirmat faptul că copreședintele Alianței USR PLUS, Dan Barna, a discutat, joi, cu președintele Klaus Iohannis.

Mai exact, potrivit acestuia, cei doi au fost singuri în cadrul discuțiilor, în contextul în care Dacian Cioloș este încă în recuperare, iar Tudorache este plecat din localitate. Totodată, el a mai adăugat că a discutat cu Dan Barna imediat după întâlnire, acesta exprimându-și poziția față de toate cele întâmplate.

„Dan Barna a discutat ieri cu Klaus Iohannis după ședința de guvern. Singurul motiv pentru care Dan Barna a fost doar el la Klaus Iohannis este pentru că eu nu sunt încă în București, iar domnul Cioloș e în recuperare după Covid. Am vorbit cu Barna și înainte și după întâlnire.

Președintele a vrut să înțeleagă poziția exprimată de USR PLUS, Dan Barna i-a explicat foarte clar poziția și rațiunile pentru care ne-am poziționat în acest fel”, a spus europarlamentarul, la Digi24.

Ca și concluzie, Dragoș Tudorache susține că începând cu săptămâna viitoare, în interiorul coaliției se vor purta noi discuții pentru găsirea soluțiilor potrivite.

”Concluzia a fost ca începând de luni, în cadrul coaliției să mergem să căutăm soluții”, a mai declarat Dragoș Tudorache.

România va avea un nou premier?

În ceea ce privește situația lui Florin Cîțu, Tudorache susține că premierul țării și-a pierdut încrederea dată de USR PLUS și trebuie schimbat din funcție. Totodată, el a mai adăugat că abia după ce se va stabili cine va fi noul premier se va pune problema unei nominalizări la conducerea Ministerului Sănătății.

De menționat este faptul că, de cealaltă parte, liderii PNL au susținut în repetate rânduri în ultimele zile că Florin Cîțu are toată susținerea partidului.

Tensiunile din coaliție au început în contextul în care, premierul Florin Cîțu a luat decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Din acel moment, liderii USR PLUS au cerut ferm înlocuirea premierului, fiind dispuși să îl accepte inclusvi pe Ludovic Orban în funcția de premier, el fiind cel care a fost respins la finalul anului trecut.

Trebuie menționat și faptul că înlocuirea premierului ar presupune demiterea întregului cabinet și reluarea procedurii de învestire a unui nou Guvern.