România se află pe locul 28 în topul celor mai fericite țări din lume în anul 2022

Așadar, România se află pe locul 28 în topul țărilor cu cei mai fericiți oameni din lume în 2022, realizat de World Happiness Report (n.red. Raportul Mondial al Fericirii).

Trebuie menționat că măsurarea bunăstării se bazează pe 3 indicatori: evaluarea vieții, emoțiile pozitive și emoțiile negative. Raportul acordă o atenție deosebită anumitor activități zilnice specifice și emoțiilor pentru a urmări mai bine modul în care COVID-19 a modificat diferite aspecte ale vieții.

Clasamentul evaluează fericirea, bunăvoința și încrederea din perioada pandemiei și după aceasta. Primul loc este ocupat de Finlanda, urmat de Danemarca și Islanda.

Raportul a concluzionat că Finlanda este cea mai fericită țară din lume

În actualizarea sa din 2021, raportul a concluzionat că Finlanda este cea mai fericită țară din lume. Pentru a stabili care este cea mai fericită țară din lume, cercetătorii au analizat datele cuprinzătoare ale sondajelor Gallup din 149 de țări din ultimii trei ani, monitorizând în mod specific performanțele în șase categorii particulare: produsul intern brut pe cap de locuitor, sprijinul social, speranța de viață sănătoasă, libertatea de a face propriile alegeri de viață, generozitatea populației generale și percepțiile privind nivelurile de corupție internă și externă.

Pentru a compara în mod corespunzător datele fiecărei țări, cercetătorii au creat o țară fictivă (botezată Dystopia) plină de „cei mai puțin fericiți oameni din lume”.

Apoi au stabilit Dystopia ca fiind valoarea minimă în fiecare dintre cele șase categorii și au măsurat scorurile țărilor din lumea reală în raport cu această valoare.

Toate cele șase variabile au fost apoi amestecate pentru a crea un singur scor combinat pentru fiecare țară. În mod interesant, primele șapte cele mai fericite țări din lume în 2021 au fost toate țările din Europa de Nord.

Finlanda a obținut primele onoruri, pentru al patrulea an consecutiv, cu un scor general de 7,842, urmată (în ordine) de Danemarca (7,620), Elveția (7,571), Islanda (7,554), Olanda (7,464), Norvegia (7,392) și Suedia (7,363).

Cea mai puțin fericită țară din lume pentru anul 2021 a fost Afganistanul, a cărui clasare pe locul 149 (2,523) poate fi atribuită în parte unei rate scăzute a speranței de viață și a unei rate scăzute a produsului intern brut pe cap de locuitor.