România, pe ultimul loc în lupta cu pandemia

Până la sfârșitul lunii, peste 4,3 milioane de doze de vaccin vor ajunge pe teritorioul România. Totuși, dorința oamenilor de a se vaccina scade în timp ce numărul de doze continuă să crească, conform alephnews.ro

Trebuie menționat că puțin peste 15.000 de oameni s-au vaccinat duminică cu prima doză. Mai precis, 141.000 de oameni s-au vaccinat cu prima doză săptămâna trecută. Din aceștia peste 47.000 s-au vaccinat cu Johnson & Johnson și nu mai au nevoie de rapel.

Cu serul de la Pfizer s-au vaccinat peste 256.000 de oameni, dar cei mai mulți dintre ei au făcut rapelul. Astfel, mai puțin de 90.000 s-au vaccinat cu prima doză.

Din fruntașii Europei, la codașii luptei anti-COVID

În acest context, sursa menționat punctează că România se află printre codașii Europei în lupta cu pandemia. Vineri s-au vaccinat 68.000 de românia, dintre care 25.000 cu prima doză sau cu Johnson & Johnson. Comparativ, Italia a administrat 600.000 de doze de vaccin anti-COVID în aceeași zi.

De asemenea, Germania începe vaccinarea popualției generale, la fel și Marea Britanie. Toate țările Europei au depășit sau se apropie de 50% din populație vaccinată cu prima doză. România se află la 27% iar campaniile de comunicare nu par a funcționa, potrivit sursei menționate.

România va primi peste 960.000 de zone de vaccin Pfizer-BioNTech

Anterior, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID (CNCAV) a informat recent că o nouă tranşă de vaccin Pfizer-BioNTech va ajunge luni în România. Potrivit cifrelor oferite de autorități, vor ajunge peste 960.000 de zone.

Mai precis, este vorba despre un număr de 964.080 doze de vaccin de la Pfizer-BioNTech. CNCAV informează că vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, punctează sursa menționată.