Producatorul de software pentru managementul continutului digital, Adobe Systems Incorporated, a inregistrat pe pietele din regiunea EMEA (Europe Middle East and Africa) un venit de 900 milioane de dolari in primele trei trimestre fiscale ale anului 2008, conform declaratiei lui Selami Guel, Senior Country Sales Manager SEE. In ultimul trimestru fiscal Adobe a inregistrat, in regiune, o cifra de afaceri de 296 milioane de dolari.

Acesta a mai adaugat ca Romania este o piata extrem de importanta pentru Adobe, cu un mare potential de crestere. „Romania este o piata dinamica, o piata care prezinta oportunitati de crestere peste medie in domeniul nostru de afaceri. Cu alte cuvinte, asteptarile noastre de pana acum au fost implinite” a spus Selami Guel. La inceputul anului in curs Adobe miza pe un avans de 30% al vanzarilor pe pietele din Romania si Bulgaria, ier reprezentanitii companiei au declarat ca se afla in grafic pana la acest momemnt.

In ceea ce priveste situatia dificila de pe pietele din intreaga lume, oficialul Adobe s-a declarat multumit ca pana in acest moment nu s-a intrezarit nici un impact negativ in afacerile companiei. „E greu totusi sa faci predictii pe care sa te poti baza cu privire la dezvoltarea viitoare in contextul prezent. Asadar, monitorizam cu atentie si analizam in detaliu situatia curenta pentru a face tot posibilul sa ne incadram in estimarile facute” a adugat Selami Guel.

In urma cu o saptamana Adobe a inceput livrarile penntru versiunea 4 a Creative Suite, atat cea pentru Windows, cat si cea pentru Mac OS. Adobe Creative Suite 4 va include următoarele aplicatii: Photoshop CS4, Photoshop CS4 Extended, InDesign CS4, Illustrator CS4, Flash CS4 Professional, Dreamweaver CS4, Fireworks CS4, Contribute CS4, After Effects CS4, Adobe Premiere Pro CS4, Encore CS4, Soundbooth CS4 si Adobe OnLocation CS4

Oficialul companiei este de parere ca lansarea CS4 sa aiba un impact pozitiv puternic asupra afacerilor din intreaga lume, dar si asupra celor de pe piata locala.

„Creativii si cei care dezvolta afaceri web sunt cei carora li se adreseaza CS4, iar ei reprezinta o parte foarte importanta din venitul nostru total din intreaga lume – pina la aceasta data, estimativ undeva la 60%” a declarat Selami Guel.

Pe piata locala Adobe Systems Romania vinde doar prin partenerii IRIS si Romsym Data. Oficialii Adobe au anuntat, de asemenea, ca pentru moment nu au in plan marirea numarului de distribuitori de pe piata din Romania.

„IRIS este unul dintre principalii distribuitori ai solutiilor Adobe in Romania si se implica activ in popularizarea acestora in randul utilizatorilor romani” a declarat Catalin Boaru, Marketing Manager IRIS . „Creative Friday, eveniment desfasurat pe 17 octombrie, a reprezentat o oportunitate pentru noi si Adobe de a prezenta pe sisteme Apple principalele functionalitati si avantaje ale pachetului Creative Suite 4”, a mai adaugat acesta.

Adobe Systems Incorporated a raportat, in anul fiscal 2007, un avans de 43% al profitului net, la 502,3 milioane de euro, in contexul unor venituri-record de 2,191 miliarde euro, in crestere cu 23% fata de anul precedent.