Intrebat daca e vorba despre o companie europeana sau una americana, Costin Borc a raspuns: "Mai lipsea sa ma intrebati daca e o companie al carei nume incepe cu "T" si se termina cu "esla". S-ar putea. S-ar putea", a declarat ministrul pentru HotNews.

Discutia despre eventuala atragere in Romania a unui producator de masini electrice a pornit de la programul guvernamental Rabla Plus lansat in urma cu o saptamina, program care prevede facilitati fiscale considerabile atit pentru cumpararea de masini electrice, cit si pentru crearea infrastructurii de alimentare.

Vehiculul „Model 3“ produs de americanii de la Tesla Motors a făcut deja valuri în întreaga lume. Primul automobil de serie primit de public ca lansarea unui nou iPhone pune presiune pe producătorii consacrați, însă prezentarea sa propune mai multe întrebări decât răspunsuri.

E complet electric, poate parcurge 340 de kilometri cu o singură încărcare și costă 35.000 de dolari. Asta în Statele Unite, pentru că în alte zone ale globului prețul va fi anunțat după debutul livrărilor.

Cu o astfel de rețetă, unică în prezent printre comercianții de vehicule electrice, Model 3 produs de Tesla Motors a reușit să dea peste cap toate prognozele analiștilor și să bată orice record de semnare a unor contracte de vânzare – cumpărare din domeniu.

 

 

„Prețul chiar va fi de 35.000 de dolari. Și vreau să subliniez că, la acești bani, fără nicio opțiune, vom livra o mașină uimitoare.”

Elon Musk, CEO Tesla Motors

 

 

 

 

Concurenți puternici

 

CITEŞTE ŞI Tesla, un miraj care impulsionează cavalcada «verde»