Scăderi mai mari decât în România au fost înregistrate în Marea Britanie (minus 13,4%), Germania (minus 5,7%), Portugalia (minus 4,0%), Cehia şi Slovenia (ambele cu o scădere de 2,8%) şi Bulgaria (minus 2,7%). Potrivit datelor disponibile în prezent, doar trei state membre au înregistrat o creştere a lucrărilor de construcţii în martie, comparativ cu luna precedentă, în timp ce în opt state membre lucrările de construcţii au scăzut de la o lună la alta.

În ritm anual, în luna aprilie 2011 comparativ cu luna aprilie 2010, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 2,0% în zona euro şi cu 1,2% în Uniunea Europeană. Potrivit datelor disponibile, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în opt state membre (inclusiv în România) şi a crescut în patru state membre. Cele mai mari scăderi s-au înregistrat în Slovenia (minus 27,3%), Bulgaria (minus 22,8%), Spania (minus 16,9%), Portugalia şi Slovacia (ambele cu o scădere de 5,2%), Cehia (minus 4,6%) şi România (minus 4,3%).

Potrivit datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele patru luni din 2011, ca serie brută, cu 4,7% faţă de perioada similară a anului trecut, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,5%.

SURSA: Agerpres