Romania ocupa locul întai in Uniunea Europeana, alaturi de Portugalia, în ceea ce priveste cresterea activitatii in constructii in luna iunie a.c. comparativ cu luna anterioara.

Potrivit Biroului European de Statistica – Eurostat, activitatea in constructii in perioada mentionata a crescut cu 2,9% in Romania si Portugalia, acestea fiind urmate la mica distanta de Polonia, care a inregistrat o crestere de 2,6 procente.

Pe de alta parte, datele comunicate de Eurostat sunt de natura sa ii ingrijoreze pe muncitorii romani care lucreaza in strainatate, in special pe cei din Spania si Marea Britanie.

Astfel, in Marea Britanie scaderea activitatii in constructii a atins nivelul de 5,45% in doar o luna, iar in Spania acelasi indicator a inregistrat o scadere de 3,1% in aceeasi perioada.

In ceea ce priveste Italia Eurostat nu a comunicat niciun fel de date privind activitatea in constructii dar, in contextul in care economia italiana s-a aflat in topul celor mai mari scaderi ale PIB-ului in trimestrul al doilea, este de presupus ca perspectivele nu sunt prea roz.

Sursa: Eurostat