În zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 1,6% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,8%. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 3,8%, cele de combustibili au urcat cu 3,7%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 1,3%. 

Cele mai mari creşteri au fost raportate în România (13,8%), Luxemburg (10%), Estonia (7%) şi Marea Britanie (6,5%), singurul declin fiind înregistrat în Belgia (minus 1%). 
 

Comerţul cu amănuntul a crescut cu 0,4% în zona euro şi în UE, în mai comparativ cu luna precedentă. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 0,6%, cele de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 0,4% vânzările de combustibili au rămas stabile. 

Cele mai mari creşteri în mai comparativ cu luna precedentă au fost raportate în Suedia (2,1%), Estonia (1,5%) şi Irlanda (1,3%), cele mai semnificative scăderi fiind înregistrate în Portugalia (minus 1,7%), România (minus 1,6%) şi Danemarca (minus 1,1%). AGERPRES