Ministrul Finanţelor şi al Muncii, Gheorghe Pogea, i-a invitat la ora 11.30, pe liderii Alianţei Bugetarilor, la discuţii, la sediul Ministerului Muncii. La dicuţii participă şi premierul Emil Boc.

Invitaţia are loc în contextual în care circa 800.000 de bugetari, din numărul total de 1,4 milioane, s-au ţinut de cuvânt şi au declanşat astăzi greva generală. Greva afectează în special sistemul medical, cel de învăţământ şi o parte din administraţie. Astfel, elevilor şi studenţilor nu li se predă astăzi nimic, nu se face nici o examinare, iar în spitale funcţionează doar serviciile de urgenţă. De asemenea, la administraţiile financiare, direcţiile de colectare a texlor, casele de pensii, oficiile pentru şomaj, poliţia comunitară, trezorerii, nu se lucrează cu publicul. Poliţiştii lucrează, dar poartă pe mână o banderolă albă, în semn de protest.

Alianţa Bugetarilor intenţionează să organizeze un mare miting în Bucureşti miercuri. Dacă nici după acest miting revenficările lor nu vor fi soluţionate (bugetarii sunt nemulţumiţi de grilele din legea unică de salarizare) bugetarii spun că vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată.

UPDATE: 20.000 de sindicalişti vor bloca miercuri Piaţa Victoriei

Peste 20.000 de sindicalişti, din partea tuturor celor patru mari confederaţi sindicale vor participa miercuri la mitingul organizat în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului, între orele 11 şi 14, principalele lor cerinţe fiind creşterea salariului minim pe economie şi renegocierea coeficienţilor din grila unică de salarizare a personalului bugetar.

„Vom putea vorbi la sfârşitul zilei de miercuri de o participare de peste 20.000 de sindicalişti.. Mitingul va avea loc între orele 11 şi 14, nu va fi un marş”, a declarat preşedintele CNSRL-Frăţia, Marius Petcu.
Sindicaliştii spun că au ales data de 7 octombrie  pentru organizarea mitingului din centrul Capitalei, pentru că în acea zi se aniversează „Ziua mondială a muncii decente”.