“România este cea mai solicitată destinație pentru Crăciun și Revelion, cele mai căutate zone fiind Bran-Moeciu, Râșnov, Poiana Brașov, Predeal și Sinaia. În topul preferințelor românilor sunt și regiunile Bucovina și Maramureș, precum și orașele Sibiu, Brașov, Oradea și împrejurimi, la care se adaugă și stațiunea Mamaia și Delta Dunării”, a declarat Cosmin Marinof, director național de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines, cu ocazia Târgului de Turism de la Romexpo. Potrivit acestuia, cererea pentru destinațiile interne s-a majorat în această perioadă cu 15%, față de perioada similară a anului trecut.

O creștere consistentă a vânzărilor, de peste 30 la sută, se remarcă și în ceea ce privește pachetele de servicii turistice de Crăciun și revelion dar și pentru perioada rece de la noi pentru destinații exotice precum Dubai, Maldive, Rep. Dominicană, Mauritius, Mexic și Zanzibar.

Astfel, valoarea medie a unui pachet de servicii turistice pentru petrecerea sărbătorilor în străinătate este de 650 de euro/persoană, în timp ce pentru sărbătorile în România aceasta ajunge la 250 euro/persoană.

Cosmin Marinof a mai spus că tot mai mulți turiști aleg să meargă la plajă în perioada sărbătorilor de iarnă, destinațiile cele mai cerute fiind Rep Dominicană, Mauritius, Zanzibar, Maldive și Thailanda.

Pentru Revelionul 2016/ 2017, turiștii pot cumpăra Maldive, la hotel The Barefoot Eco 4*, unde un pachet de servicii pornește de la 2.249 euro/ persoană pentru șapte nopți de cazare, pensiune completă, cină festivă, bilet de avion și transfer. O altă destinație interesantă este Mauritius, un pachet la hotel Labourdonnais Waterfront 5*, pornind de la 1.765 euro / persoană, pentru șapte nopți cazare cu mic dejun, bilet de avion și transfer inclus.
Creșterea mare a numărului de rezervări Early Booking este una din tendințele care se menține, mai ales că românii își planifică tot mai din timp vacanțele. “Atât cei care preferă vacanțele charter în Grecia, Spania și Turcia, cât și cei care aleg vacanțele individuale pe litoralul românesc, grecesc, bulgăresc sau cel turcesc profită de reducerile Early Booking, cu ocazia Târgului de Turism”, a mai spus Cosmin Marinof.

În plus, turiștii români sunt, datorită experiențelor anterioare, din ce în ce mai atenți cum își aleg hotelul, printre pricipalele criterii de selecție fiind Wi-Fi gratuit, locația hotelului, tipul de cameră, micul dejun și facilitățile incluse în preț, precum accesul la centrul spa sau la sala de sport.